Марокански нотки

Марокански нотки

Здравейте, милички!
Дълго време имах желанието да пробвам нещо различно от обичайните места, които посещавам, когато искам да хапна навън. Какво ще кажете за мароканска кухня в сърцето на София? Определено ми се стори интересен избор, тъй като през пролетта на 2017г бях на екскурзия в Мароко и ми се прииска да открия приликите и разликите.
Атмосферата на Annette много ми допадна – интериорът включваше типичните ориенталски форми в стените и фенери, окачени из целия таван, а тихата арабска музика се вписваше в обстановката наистина много добре.


Една от вкусотийките, които пробвах беше хумусът. В интерес на истината не съм яла марокански, но вече в доста от заведенията в София предлагат. Този е един от най-хубавите! Беше поднесен с току-що изпечена топла питка… 


Щом съм там задължително трябваше да опитам и от мароканския кус-кус с пилешко и зеленчуци. Напълно различен е от българския, така че не на всеки би му харесало. Топченцата са много по-мънички и сухи, поради което го сервират със сос, който да балансира сухотата. Наистина вкусът ме пренесе обратно в Маракеш. Още от тогава знам, че трябва да се сервира в керамичен съд с похлупак. По този начин ястието ще остане топло за по-дълго време.


Последният експеримент беше марокански ментов чай. За разлика от Мароко, където препълваха чайника и чашките със свежи листа от мента, тук в малките чашки имаше по три кедрови ядки. За съжаление нямах място да пробвам от курабийките, които предлагаха в менюто си, но следващият път определено бих ги опитала към чая.
Ако искате да усетите ароматът на нещо по-екзотично и искате да разчупите рутината си с мароканска кухня ще ви оставя контактите на ресторанта.

Адрес: ул. “Ангел Кънчев” 27, София
Телефон: 02 980 4098
Уебсайт: www.annette.bgLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *