Pixi Glow Tonic

Pixi Glow Tonic

Здравейте, милички!

Днес ще ви споделя опита ми с не безизвестния Glow Tonic на Pixi, който се смята за съвместим с всеки тип кожа. 

  1. СъставкиНа второ място в съставките след вода виждаме алое вера, което е изключително благоприятно за хидратиране на кожата. Витамините А, Ц и Е се съдържат също в тази съставка, помагайки за допълнително подхранване и възстановяване. Облекчава възпаления и има антибактериално действие.Тоникът има пилинг ефект, заради гликоловата киселина от 5%, която играе роля на активна съставка. Тя е алфа-хидрокси киселина (АНА), намираща се в сока на захарната тръстика при естествено й състояние. Попада в групата на така наречените "плодови киселини".
    Премахва увредения слой на кожата, стимулирайки клетъчното преструктуриране и възстановяване до по-дълбоките слоеве на кожата. По този начин кожата ще бъде по-сияйна, здрава, гладка, пъпките ще намалеят и порите ще се свият. Ползите (по книга) се забелязват при хора със суха и мазна кожа, сколнна към акне и хиперпигментация. Звучи като мечта...Ingredients: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Glycolic Acid, Ammonium Glycolate, Glycerin, Glucose, Fructose, Sucrose, Urea, Dextrin, Alanine, Glutamic Acid, Hexyl Nicotinate, Panax Ginseng Root Extract, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Biotin, Polysorbate 20, Fragrance.
  2. Мнение и начин на употребаНе веднъж съм казвала, че имам суха кожа, но преди година успях да задържа нормално състояние на кожата си до момента на прилагане на тоника в рутината ми. Започнах да го използвам два пъти в седмицата в рамките на месец, след което зачестих употребата му (3-4 пъти седмично) за още 3 месеца, редувайки с хидратиращ тоник. Важно е да подчертая, че трябва да се употребява вечер, а на следващата сутрин да се нанася слънцезащита с SPF 50, тъй като рискувате образуване на пигментни петна. Зимният период е най-подходящ за това.
    Първоначално ми харесваше усещането, след като нанеса тоника върху памучно тампонче върху лицето си. Кожата ми мигновенно придобиваше сияен и хидратиран вид. Ароматът е ненатрапчив и не съм имала усещане на парене и сърбеж. При по-чувствителна кожа е възможно да се появят такива реакции. С времето обаче областта на носа ми започна да се бели и цялата ми кожа стана по-суха от преди. Видими позитивни промени нямаше. Главно търсех разлика в свиване на порите, но това и така не се е случило досега. 

Употребата му трябва да бъде добре преценена, спрямо индивидуалните проблеми на кожата и процентът киселина, който се съдържа. Заради това консултация с дерматолог би било най-разумното решение преди да включите такъв продукт в грижата за кожата.

Използвали ли сте продукти с киселини? Какъв е вашият опит и как се отразиха на кожата ви?

Целувки,
ЛедиLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *